3 snelle spellen in het bos

Wanneer je met een groepje kinderen in het bos bent, kun je ze gemakkelijk bezighouden door spelletjes te spelen. We geven je hier 3 tips voor gemakkelijk te spelen spelletjes.

1. Bosmemory

Verzamel in het bos allerlei voorwerpen (denneappels, eikels, takjes, bladeren enzovoort) en leg deze op een bepaalde manier op de grond. De spelers mogen precies een minuut naar de voorwerpen kijken. Dan legt de spelleider een doek over de voorwerpen. De spelers gaan nu het bos in om zoveel mogelijk dezelfde voorwerpen te vinden en deze op dezelfde manier neer te leggen als het voorbeeld. Degene met de meeste goede voorwerpen op de juiste plaats wint het spel.

Kinderen spelen in het bos

2. Darten

Teken vijf cirkels om elkaar. Elke cirkel heeft een andere waarde. Trek een startlijn op vijf meter van de cirkels. Iedere speler heeft drie dennenappels. Om beurten gooien ze er een in de cirkels. Wie de meeste punten heeft behaald als alle dennenappels zijn gegooid, wint het spel.

3. Kuiltjesspel

Maak een rij van vier kuiltjes, met een meter tussen iedere kuil. Trek een lijn op drie meter van het eerste kuiltje. De spelers krijgen ieder vier steentjes die ze om beurten in de kuiltjes proberen te gooien. Kuiltje 1 is 1 punt waard, kuiltje 2 is 2 punten waard enzovoort. Als je mis gooit, sluit je achteraan in de rij aan. Wie is als eerste zijn steentjes kwijt?

Kinderen in het bos